ponedeljek, 21. februar 2011

kdo, kaj, zakaj...

Moje ime je Mateja. Že 12 let imam bolezen alopecijo, a o moji zgodbi bolj natančno kdaj drugič.
Kar me znova in znova šokira je to, da ima vsako prebivalstvo 2% ljudi, ki imajo to bolezen, kar znese pri nas pribljižno 40000 ljudi. Kar je ogromno! In se mi zdi grozno škoda, da glede na to, da nas je tako veliko, da je to tak velik tabu, nihče ne ve za to, večina izmed teh 40000 ljudi pa se skriva, utaplja v žalosti in so nesrečni ker to imajo, morda mislijo da so "edini" na svetu ki to imajo (tako kot sem tudi sama na začetku mislila), saj se o tem enostavno ne govori. Ampak glede na število mislim da bi znanje o alopeciji moralo biti bolj razširjeno, da bi ljudje lažje sprejeli, ko bi videli nekoga brez las in se nebi čudil za kaj gre, posledično pa bi tudi vsi tisti z alopecijo lažje zaživeli, saj bi se počutili bolj sprejete, nebi imeli več občutka, da se morajo skrivat in bi bili srečnejši.
In tukaj pridemo do tistega zakaj. Zato, ker jaz in še mnogi drugi s to boleznijo želimo, da se o tem govori, da bolezen postane splošno znana in prepoznavna. S skupino za samopoč se trudimo na več načinov da bi ljudem predstavili alopecijo. Predstavili smo se že v več revijah, v oddajah na televiziji, sedaj pa se bomo razširili tudi na splet. Sama želim širiti novico o alopeciji in pa pozitivno energijo do te bolezni, saj jo ogromno bolnikov jemlje zelo resno in boleče, kar privede do takšnih in drugačih stisk. Želim pa tudi spodbuditi vse tiste, ki morda razmišljate, da bi zaživeli brez lasulj ali lasnih sistemov.
Nisem pisateljica, tako da morda ne bo vse slovnično pravilno, a bistvo bo povedano :)
Upam, da bo šla beseda o tem blogu naprej in pa, da se mi pridruži čim več takih, ki tako informacijo potrebujete ali pa samo želite vedeti nekaj o tem.

                                                      Photo by: Neža Plestenjak

Moje ime je Mateja.... sem brez las.... PA KAJ!  :D

15 komentarjev:

  1. u go girl:) prvič slišim za to bolezen in vedno je zanimivo izvedeti kaj novega,.. všeč mi je tudi pozitivna naravnanost,kar tako naprej.

    OdgovoriIzbriši
  2. Občudujem te! Bravo za pogum in idejo o širjenu informacij na tak način.

    OdgovoriIzbriši
  3. Vsa čast!! tudi jst nisem vedla za to bolezen in sem močno na tvoji strani in te občudujem, in ti želim še naprej tako močne volje in pozitive :) Super si!!

    OdgovoriIzbriši
  4. vsega občudovanja vredno, super ideja in bravo za pogum! še naprej s takim optimizmom in samozavestjo!!

    OdgovoriIzbriši
  5. adijo, pamet, kaka carica! mateja, svaka čast, res. vesela sem zate, da imaš v sebi toliko življenjske moči in veselja in poguma, da si drzneš priznati, da nisi nič drugačna od lascev. bravo!

    OdgovoriIzbriši
  6. od lascev. haha lušten izraz :)
    hvala lepa res :D

    OdgovoriIzbriši
  7. Super blog! Sem te pa že kar nekaj časa nazaj videl na nacionalki, v eni (večerni) oddaji. Me veseli, da si se odločila približati to temo še ostalim, ki je ne poznamo. Želim ti veliko prenesenih bitov oz. črk oz. postov na tale blog.

    OdgovoriIzbriši
  8. hvala john doe :)
    jaz pa si želim čimveč ogledov in da bi se informacija o alopeciji širila :)

    OdgovoriIzbriši
  9. tudi jaz prvič slišim za to bolezen...

    Sam moram rečt da so ljudje tudi brez las lepi! Še posebno če so totalno pozitivni. Ti si dokaz.

    OdgovoriIzbriši
  10. Mateja! V veliko veselje mi je ko te vidim, občudujem tvoj pogum, kajti sama nimam toliko poguma, verjamem pa, da je po eni strani to zelo osvobodujoče, veliko uspeha in kar tako naprej!

    OdgovoriIzbriši
  11. veronika zelo osvobujajoče ja :D
    držim pesti, da tudi tebi uspe.

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...